Sådan kommer din restaurant styrket igennem den nye kritiske situation [COVID-19] - Tilde
Af Lasse Pedersen, publiseret d. 29/9 2020 | 3 min.

Sådan kommer din restaurant styrket igennem den nye kritiske situation [COVID-19]

Fredag eftermiddag (25.09.2020) kunne Sundhedsministeren på et pressemøde meddele at regeringen nu har forlænget de nye restriktioner med 14 dage. Dermed gælder de seneste corona restriktioner til og med 18. Oktober.

Restaurationsbranchen er fortsat i knæ

Restriktionerne rammer især hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Og det er ikke kun ejerne, der rammes hårdt. Også de ansatte i disse brancher befinder sig på nuværende tidspunkt i usikre positioner.

Tallene for jobtab i perioden marts-august 2020 sammenlignet med de fem år forinden (2015-2019) er foruroligende. I analysen, der er foretaget af Danmarks Statistik, skriver de følgende:

“Branchegruppen hoteller og restauranter mv. har haft den største stigning i antallet af konkursramte tabte job i perioden marts-august 2020 i forhold til gruppens gennemsnitlige jobtab de seneste fem år, og det er især restauranterne, der er hårdt ramt”

- Danmarks Statistik • Kilde: (www.dst.dk)

Samfundsøkonomisk kommer disse restriktioner også til at ramme flere industrier - leverandører af fødevarer og nonfood, transport mm.


Ønsker du at være up-to-date på, hvordan din restaurant skal forholde sig? Læs mere om de seneste retningslinjer for COVID-19 i din restaurant.

Hvad er restaurationsbranchens muligheder?

Ikke alle restauranter (og brands) er ens. Dette er altså ikke en 100% bulletproof dosmer seddel, som du blindt skal følge. Det er dog en samling af muligheder, som andre restauranter har gjort brug af undervejs i krisen.


Take away holder stadig

Uanset om jeres menukort til daglig består af smørrebrød, hjemmelavet lasagne eller orientalske retter, så kan take away være en fornuftig løsning til at sikre en smule indtægtsgenerering. Og bare fordi maden skal ‘ud af huset’ behøves I ikke at gå på kompromis med kvaliteten.

Tænk på det således: De mange glade gæster I i tidens løb har haft inde i restauranten savner jeres lækre retter og glæder sig dermed til fortsat at kunne nyde disse - på trods af at det ikke kan ske på restauranten. Sælger jeres restaurant normalvis meget komplekse retter, der ikke kan gengives gennem take away, så tænk disse retter om - prøv nye ting af.


Råb op og prøv nye ting af

Forandringer er svære at håndtere. Denne corona-situation er ingen undtagelse. Det er dog praktisk talt for mange et spørgsmål om overlevelse. Brug dine kommunikationskanaler til at råbe dine kunder op. Gør opmærksom på de muligheder I tilbyder.

Hvor kan du gøre dette?

  • Butiksruden
  • Gør dine ansatte til ambassadører, der kan sprede ordet
  • Sociale medier
  • Tag kontakt til lokale medier


Hvad bør du fortælle om?

  • Hvad I netop nu tilbyder (produktet)
  • Hvordan I retter jer efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer (service og sikkerhed)
  • Hvordan kunderne kan hjælpe (gør dem til en medspiller)
  • Du bør opfordre kunderne til at tage ud og spise tidligere på aftenen.


Det er afslutningsvis værd at nævne, at brancheorganisationer, som HORESTA, kæmper for at styrke mængden og størrelsen på hjælpepakkerne. Så I er som restaurationsejere ikke alene om at råbe politikerne op.

Kriser er hårde og ubehagelige. Men det at kunne komme ud på den anden side er så meget mere tilfredsstillende, end man kan forestille sig.


Dette indlæg er skrevet af Lasse Pedersen. Projektmedarbejder i Ove C. Bjerregaard - leverandør af alt storkøkkeninventar (https://ocb.dk/).

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen