Hvorfor du får flere reservationer med online booking - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 10/9 2020 | 3 min.

Hvorfor du får flere reservationer med online booking

Der er hård kamp om dine potentielle gæsters opmærksomhed, og hvilken restaurant de vælger afhænger af mange ting. En af de vigtige detaljer er, om du har et online bookingsystem eller ej.

90% af gæsterne foretrækker at booke online. Samtidig prioriterer mange bevidst at finde en restaurant, der tilbyder online booking, når der skal bookes bord.

- Horesta • Kilde: (www.horesta.dk)

Det er nemlig helt op til 90% af dine gæster som foretrækker at booke bord online, og selvom det at samle telefonen op og ringe til restauranten virker simpelt kan det afskrække mange.

Der er et stort udvalg af restauranter i Danmark i dag, og den øgede konkurrence betyder, at dine gæster nemt kan skifte til en alternativ restaurant hvis processen fra opdagelse til booking ikke er nem nok.

Alle fordelene ved et online bookingsystem

Hvis du endnu ikke er overbevist om at et online bookingsystem er en god ide, har vi samlet fire gode grunde til at du skal igang med at bruge det:

 1. Det sker færre fejl: Ved manuelle bestillinger sker der menneskelige fejl, men med et online bookingsystem bliver der ikke overbooket eller mistet en seddel med vigtig booking information
 2. Færre no-shows: Moderne online bookingsystemer kan sende dine gæster en automatisk påmindelse om deres reservation, så du kan reducere antallet af no-shows. Der foregår sådan, at systemet automatisk sender en email ud til de gæster som har reserveret bord et par dage før deres reservation
 3. Indsigt i din målgruppe: Flere bookingsystemer kan indsamle data om dine gæster såsom kontaktinformation, fødselsdag og hvor ofte de har besøgt dig, hvilket kan bruges til målrettet email marketing
 4. Du får flere anmeldelser: Online bookingsystemer kan opfordre dine gæster til at anmelde din restaurant efter et besøg - helt automatisk. Anmeldelser fungerer som det der hedder social proof, hvilket betyder at potentielle gæster er mere tilbøjelige til at besøge dig hvis de ser, at andre har haft en god oplevelse.


Der er altså rigtig god grund til at gøre brug af online booking som en del af dine gæsters digitale rejse fra opdagelse til besøg.

Men hvilket system skal du så vælge?

Vælg et bookingsystem der passer til din restaurant

Der findes et hav af bookingsystemer med forskellig kvalitet, funktioner og ikke mindst prisklasser. Her finder du en kort oversigt over nogle af de mest brugte danske systemer, som du kan bruge til at starte din søgen.

 1. DinnerBooking:
 • Pris: Mellem 149 - 749 kr. md.
 • Funktioner: Gæstefeedback, avanceret bordplan, online afbestilling, telefonsupport, styring af større selskaber
 1. EasyTableBooking:
 • Pris: 356 kr. md.
 • Funktioner: Gæstefeedback, bordplan, online afbestilling, påmindelse til gæster, telefonsupport
 1. BookEtBord:
 • Pris: 295 - 995 kr. md. (de tager INGEN kommission pr. gæst)
 • Funktioner: Gæstefeedback, online afbestilling, selskabsbooking (ekstraomkostning), påmindelse til gæster, dynamisk bordplan
 1. FlexyPos:
 • Pris: Kontakt virksomheden for priser
 • Funktioner: Bestillingsapp, avanceret bordplan med farvemarkering for overblik, Telefonsupport 9-24, take-away system

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål til online booking, så er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen