5 tips til at få din restaurant igennem coronakrisen - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 24/3 2020 | 5 min.

5 tips til at få din restaurant igennem coronakrisen

Coronavirussen har allerede store konsekvenser for restaurationsbranchen, og efter statsministerens udmelding om, at spisesteder nu ikke må modtage gæster, er der ingen tvivl om, at det vil blive en svær periode for danmarks restauranter og cafeer.

Vi vil gerne hjælpe dig så godt igennem denne tid som muligt, så her har vi samlet vores 5 bedste tips til at holde omsætningen oppe under krisen.

1. Sæt fokus på take-away

Rigtigt mange restauranter og cafeer har været hurtige til at tilbyde deres mad som take-away, og bruger enten dele af deres personale til udbringning, eller beder gæster om at afhente maden uden at skulle ind i bygningen.

Efter regeringens valg om at der foreløbigt indtil den 2. april ikke må modtages siddende gæster i restauranter og cafeer, er take-away en af de måder du kan holde din forretning oven vande.

Fødevarestyrelsen har fastslået, at chancen for smitte af coronavirussen gennem fødevarer er yderst lille, og derfor køber danskerne altså stadig mad udefra. Restaurant Kohalen i Århus har været hurtige til at sætte deres take-away tilbud op.

De har samtidig været gode til at holde deres Facebook- og hjemmeside opdateret, så gæster kan følge med i, hvad de tilbyder, og hvordan de kan købe det.

Det leder os til det næste punkt.

2. Opdater din hjemmeside og sociale medier

Det er vigtigt at du hurtigt får opdateret din hjemmeside og sociale medier, og informerer dine gæster om:

 • Hvornår i planlægger at åbne igen
 • Om i tilbyder take-away
 • Jeres nye åbningstider
 • Hvornår, hvordan og hvor gæster kan købe take-away
 • Om i tilbyder andre ting, som for eksempel gavekort
 • Hvad der sker med nuværende bookinger
 • Hvilke eventuelle arrangementer i har måtte aflyse
 • Hvordan dine gæster kan støtte jer i denne tid, for eksempel med take-away og gavekort

3. Sælg gavekort til krisen er ovre

Opfordre dine gæster til at købe gavekort til din restaurant, som gave til deres familie eller venner. Sørg for at gavekortet kan indløses i lang tid, i tilfælde af at der går længere tid før vi må spise ude igen.

Kolo i Århus opfordrer på Instagram deres gæster til at købe et gavekort og støtte forretningen på den måde.

4. Lav alternative arrangementer

Selvom danskerne ikke går ud og spiser lige nu, kan du godt lave alternative arrangementer. Skoemagerkroen i Kirke Såby afholder fredag den 20. Marts en drive-in gourmet middag, der kan nydes derhjemme.

Rigtig mange danskere har svært ved at få tiden til at gå derhjemme, og leder derfor efter aktiviteter som ikke bryder regeringens anbefalinger.

Andre eksempler på alternative arrangementer kunne være:

 • Optag videoer hvor i tilbereder jeres retter og post dem på de sociale medier - den slags mad videoindhold er populært, og det kan booste salg af jeres take-away.
 • Afhold en virtuel fællesspisning. Mange danskere sidder desværre alene i de her uger, så du kan opsætte en online fællesspisning med video og lyd, for de gæster som henter eller får leveret din take-away. Du kan også lave den åben for alle som kunne tænke sig at tilmelde sig - det er god reklame for din restaurant.
 • Afhold konkurrencer hvor du opfordrer dine følgere på de sociale medier til for eksempel at tilberede deres bedste retter indenfor et bestemt tema, og uploade dem. Vinderen kan få et gavekort eller gratis take-away.

Alle disse tiltag vil gøre noget godt for dit lokalsamfund, skabe opmærksomhed omkring din restaurant, og give dine gæster noget at foretage sig på de lange dage.

5. Fokuser på bookinger på den anden side af krisen

Alting har en ende, og Corona krisen er heldigvis ingen undtagelse. Fokuser derfor noget af din tid på at få bookinger på den anden siden af krisen. Det kan du gøre på flere måder:

 • Forsøg at flytte alle aflyste bookinger til en ny dato i stedet for at aflyse dem helt
 • Planlæg arrangementer du kan afholde når du igen må modtage gæster

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til hvordan du bedst kan få din restaurant igennem Corona krisen, er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen