Native advertising - hva' for en fisk? - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 15/1 2020 | 4 min.

Native advertising - hva' for en fisk?

Måske har du hørt om native advertising, men hvis ikke - så er du ikke alene. I 2017 rapporterede 52% af virksomheder i en undersøgelse at de enten vidste intet eller kun en smule om begrebet.

Native advertising er betalt annoncering som:

  • Matcher det medie, som det optræder i
  • Er relevant for læseren
  • Blender ind der hvor det bliver vist

Pointen med denne annonceringsform er, at den er super relevant i den sammenhæng den bliver præsenteret i og derfor bliver modtaget positivt af læseren.

Søger du på det sociale medie Pinterest, finder du hurtigt native advertising, blandet sammen med dine søgeresultater.

Som du kan se er der en klar sammenhæng mellem indholdet på mediet, og det betalte indhold. Det betyder at du som annoncør ved med stor sikkerhed, at læseren er interesseret i dit produkt på netop det tidspunkt de ser det.

Men hvorfor skal du bruge native advertising?

Vi ved, at folk med tiden er blevet mere imune overfor annoncer, hvilket er kendt som “banner blindhed”.

Begrebet betyder, at folk som surfer pĂĄ nettet ubevidst sorterer bannerannoncering fra. Annoncerne kan stadig blive opfattet i personens underbevidsthed, men har ikke den samme effekt pĂĄ seeren som det havde engang.

Native advertising bekæmper banner blindheden, ved at blende sammen med det indhold som seeren er opslugt af.

Native advertising er godt fordi:

  • Annoncen rammer læserens forventninger
  • Det giver dig mulighed for at lave historiefortællende indhold som blender ind i et nyhedsmedie
  • Du har mindre chance for at irritere folk med annoncen, fordi den ikke forstyrrer det indhold de kigger pĂĄ

De mest almindelige typer af native advertising


1. Anbefalingsannoncer

Anbefalingsannoncer befinder sig i bunden af artikler, blandt de anbefalede artikler til læseren. Annoncen ligner en artikel, men er betalt af en virksomhed.

De sorte cirkler markerer bannerannoncer på siden. Modsat anbefalingsannoncen, er bannerannoncerne tydeligt adskilt fra indholdet som læseren kigger på.

2. Betalte nyhedsartikler

Betalte nyhedsartikler er en rigtig effektiv annonceringsform. Artiklen udformes af nyhedsmediet, og er derfor af en høj kvalitet og nyhedsværdi. Desværre er denne form for native advertising dyr, og bruges primært af store virksomheder.

PĂĄ billedet kan du se, at bannerannoncen i den sorte cirkel er tydelig adskilt fra indholdet. Derimod blender den betalte artikel ind pĂĄ Politikens hjemmeside.

3. Betalte opslag pĂĄ sociale medier

Betalte opslag pĂĄ de sociale medier kan forekomme flere steder. Som du kan se nedenfor pĂĄ billedet fra Facebook, er der bĂĄde bannerannoncer i siden og annoncerne i nyhedsfeed.

Annoncen i nyhedsfeedet er udformet som et almindeligt opslag, men under virksomhedens navn stĂĄr der at opslaget er sponsoreret.

Det betyder at denne annonce blender bedre sammen med det indhold læseren kigger på, end bannerannoncen i siden.

SĂĄdan laver du en god native annonce pĂĄ Facebook

Native advertising handler først og fremmest om at lave værdiskabende indhold som ikke er forstyrrende for læseren.

Men hvordan gør du så det?

Her er tre tips til en god native annonce pĂĄ Facebook:

  1. Skab værdi med indholdet: Fortæl en god historie med din annonce, som dine gæster rent faktisk vil høre om. Det kan for eksempel være en video der fortæller hvordan din restaurant startede, hvad i gør for at mindske jeres klimabelastning, eller hvordan i laver jeres signaturret.

  2. Blend ind i mediet: Det er vigtigt at dit opslag rent faktisk blender ind der hvor du viser det. Hvis du vil køre en Facebook kampagne, skal annoncen ligne ethvert andet opslag dine gæster ser i deres nyhedsfeed; et billede eller en video, tekst og emojis

  3. Brug video: I 2019 er videoindhold det indhold på Facebook, som folk interagerer mest med. Læs vores blogpost om videoannoncer, og lær hvordan du kan producere video billigt og nemt.

Et godt eksempel på indhold til en native advertising kampagne på Facebook! Feed Bistro præsenterer en af deres retter BuzzFeed Tasty style, hvilket er super populære vidoer at se på Facebook.

Opslaget blender altsĂĄ fint ind i det indhold mange ser og interagerer med pĂĄ deres nyhedsfeed - og bliver derfor modtaget positivt.

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen