3 tips til at gøre din restaurants tilstedeværelse på Instagram bedre i 2020 - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 6/1 2020 | 5 min.

3 tips til at gøre din restaurants tilstedeværelse på Instagram bedre i 2020

I dag er det vigtigt for restauranter at være til stede på de sociale medier - og Instagram er ingen undtagelse. Der er ingen tvivl om, at de sociale medier er kommet på linje med de traditionelle medier i forhold til kommunikation med dine gæster og markedsføring af din restaurant.
I Danmark er Facebook det mest brugte sociale medie - til gengæld er Instagram den platform, flest bruger til at følge og interagere med brands.

Men hvordan kan du så gøre din restaurants tilstedeværelse på Instagram bedre?

1. Hav et mål med profilen

Hvis din restaurant vælger at have en Instagram profil, er det rigtigt godt at have et mål med, hvad i vil have ud af at denne. Det kan for eksempel være at få flere gæster til jeres restaurant eller at øge kendskabet til jer. Her er et par konkrete tips til at gøre netop dette:


Fortæl hvad der sker i restauranten

Det kan virke banalt, men mange restauranter glemmer desværre at dele det med deres potentielle gæster, når de skal holde et event, har et godt tilbud eller der sker noget andet relevant i restauranten. Hvis du laver en plan for din restaurants Instagramprofil, må du ikke glemme, at en vigtig del af denne er at dele aktuelle events og tilbud.


Brug Hashtags

Hashtags bruges foran et ord, til at gøre opslaget synligt for andre som søger på dette ord. Du kan tilføje hashtags i kommentarspor og på dine billeder, for at gøre dine opslag nemmere at finde, og for at gøre billeder af din restaurant som andre poster nemmere at finde for jer.

"For nogle år siden kunne du nøjes med at poste lidt på virksomhedens Facebook-side en gang i mellem, og du ville stadig gøre det bedre end dine konkurrenter. Men den går ikke længere. I dag er du nødt til at have en strategi for, hvordan dit arbejde med sociale medier kan understøtte virksomhedens mål."

- Infomedia

2. Husk dine call-to-actions

Hvis du gerne vil lede kunder fra din Instagram profil til din restaurant, er det vigtigt at huske call-to-actions. En call-to-action betyder, at du tydeligt viser dine gæster, hvad du vil have dem til at foretage sig.

Det kan være et link til din hjemmeside, en booking-knap eller et pop-up vindue der beder vedkommende indtaste sin email. Tænk over hvad formålet med din post er - og sørg så for at der er en simpel handling, den besøgende kan foretage sig for at gøre dette.


Med Instagram kan du gøre det muligt for dine kunder at komme til følgende med ét klik:

  • Bestilling af mad fra din hjemmeside
  • Booking af bord fra din hjemmeside
  • Billetkøb til din restaurants events

Læs hvordan her


Andre eksempler på call-to-actions kunne være at bede dine Instagram-følgere om at tagge en ven, veninde, kæreste eller et familiemedlem i kommentarfeltet til dine billeder. Det er en god måde, at få engageret dine følgere i det du poster og til at få øget kendskabet til din profil.

Call-to-actions kan også bruges i din biografi på Instagram, til at lede dine gæster videre til din hjemmeside. Det er en rigtig god ide at gøre dette, så dine gæster ikke skal lede efter din hjemmeside på Google men bare kan følge linket fra din profil. Læs mere om, hvordan du kan redigere din biografi her.

3. Repost billeder fra dine kunders profil

Dine gæster kan godt lide at se, at andre er glade for din restaurant – det fungerer som et slags “socialt bevis”. Det er godt at markedsføre sig selv og kommunikere sin værdi, men det er endnu bedre, hvis dine kunder stemmer i.


Mange Instagrammere vil lægge billeder op af den mad de får serveret på restauranter – især hvis i præsenterer det flot. Ved at reposte deres billeder sender i et signal til andre kunder om, at jeres restaurant er vellidt og besøgt. Desuden får i indbydende indhold til jeres Instagram profil - helt uden at skulle generere det selv. At lade jeres gæster om at skabe indhold til jeres Instagram-profil er altså både en fordel, fordi det er en troværdig markedsføringsform, og fordi at det er tidsbesparende for jer.

via GIPHY


Helt praktisk finder i frem til de billeder, jeres gæster kan have lagt op af jeres restaurant og deler dem til jeres profil sådan her:


  1. Skriv din restaurants navn efter et hashtag i søgefeltet på Instagram - sådan her: #dinrestaurantsnavn.
  2. Find et billede du kunne tænke dig at dele.
  3. Skriv til den person der ejer billedet, og spørg om du må dele det på din profil. Du kan skrive til personen direkte på Instagram eller du kan skrive en kommentar til billedet.
  4. Når du har fået tilladelse kan du gemme billedet på din computer eller tage et screenshot af det. Du kan også bruge appen Repost til at gøre dette - nemt og hurtigt.
  5. Post billedet på din restaurants profil - og huske at tagge vedkommende som har taget det.

Sådan kommer du igang

Instagram er en god platform at være på for en restaurant, da en spiseoplevelse er meget visuel. Dine kunder vil sætte pris på at kunne se billeder af dit udvalg af madoplevelser på Instagram, før de besøger dig.


Men måske synes du, at det lyder tidskrævende?


Det behøver heldigvis ikke at være meget tidskrævende for dig at være til stede på Instagram, og det du får tilbage på din tidsinvestering er rigtigt værdifuld. Nedenfor har vi givet en simpel guide, til hvordan du kan gribe det an og begynde at poste regelmæssigt.

Mandag: Post et billede af en flot anretning

Onsdag: Post et stemningsbillede af restauranten og dine gæster

Fredag: Repost et billede, som en af dine gæster har lagt op

Dette er naturligvis bare én måde at gribe det an på. Du kan altid tilpasse planen efter din restaurants behov, og efter hvor meget tid du vil bruge på det - at poste én gang i ugen er bedre end ingenting!

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf +45 2594 2720, eller fange os på e-mail kontakt@heytilde.com.

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen