Optimer din hjemmeside så du ikke mister gæster - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 18/9 2019 | 5 min.

Optimer din hjemmeside så du ikke mister gæster

Siden mobiltelefonen kom frem, er det blevet en større og større del af vores hverdag. Det plejede at være sådan, at langt de fleste internetsøgninger kom fra computeren. Men i dag kommer mere end 50% fra mobiltelefoner, og i 2018 gik hele 71% af danskerne på nettet fra deres mobil dagligt.


Men hvorfor skal du bekymre dig om det?


Fordi det påvirker hvor mange gæster du får. Mange af dine gæster finder dig igennem din hjemmeside. De er måske på farten, og søger på Google efter en “restaurant nær mig”. Hvis de så får foreslået netop din hjemmeside, er det vigtigt at den er optimeret til mobil.


Det er vigtigt af to grunde:

 1. Google kan godt lide hjemmesider som er optimeret til mobiler. Det betyder, at din hjemmeside kommer længere op i søgeresultaterne, hvis den er.
 2. Dine gæster er utålmodige, så hvis din hjemmeside ikke er nem at gå til fra mobilen, smutter de videre til den næste side - og den næste restaurant!


Hvor skal du så starte?

Tag et kig på din hjemmeside

Start med at undersøge om din hjemmeside er som den skal være. Du kan starte med at åbne den fra en mobil og en tablet, og se om den fungerer som den skal:

 • Er den svær at navigere rundt på?
 • Kan du finde de informationer du skal bruge?
 • Loader siden indenfor 3 sekunder?

Hvis svaret på disse spørgsmål er nej, kunne dit hjemmesidedesign godt blive bedre til mobilvisninger.

Du kan også sætte Google på jobbet. Gå ind på denne side, og kopier din restaurants hjemmeside derind. Den vil så fortælle dig, om siden er mobilvenlig eller ej, og hvilke problemer der er med den.


Er din hjemmeside ikke mobilvenlig? Det findes der heldigvis en løsning på!

Responsivt design

Responsivt design er en hjemmeside som ændrer sig (skalerer op og ned, og skjuler eller viser visse ting) alt efter din skærmstørrelse. Det betyder altså, at dine besøgende får den samme gode oplevelse på din hjemmeside, ligemeget om de er på deres mobil, tablet eller computer.


via Gfycat


Responsivt design er ikke noget du kan tilføje til din hjemmeside bare sådan. Det er noget din hjemmeside skal være bygget op omkring fra starten. Du kan kontakte et webbureau hvis du ønsker at få lavet en ny hjemmeside, eller du kan kaste dig ud i at lave en selv med Wix.

Wix er nemt at bruge, hvis du ikke har erfaring med hjemmesideopbygning. Til gengæld betaler du pr. måned, så det er en dyr løsning i længden.


Du kan også bruge Tildes demoside!


Den er lavet specifikt til restauranter, og kan hurtigt tilpasses af dig, så den bliver en flot repræsentation af din restaurant. Hjemmesiden har de funktioner, som vi ved er vigtige for dine gæster:

 • Responsivt design (tilpasser sig alle skærmstørrelser)
 • Event sektion viser dine kommende arrangementer
 • Booking knap
 • Tydelige åbningstider og kontaktinformationer
 • Skarpt design

Klik her for at besøge demosiden, og ring til simon på 26285012 eller send ham en mail på simon@towoo.dk, hvis du er interesseret i at høre mere.

Hvad med fremtiden?

Ingen kan vide hvad fremtiden bringer, men vi kan se nogle trends som begynder i dag, der vil påvirke din restaurants online tilstedeværelse.


Færre apps

Måske har din restaurant overvejet at lave en app? Trenden har været klar de seneste år; flere og flere virksomheder har udviklet apps. Der findes mere end 5.5 millioner apps i Google Play og App Store i dag.


Men det er også ved at gå op for virksomheder, at det er tidskrævende og omkostningsfuldt at vedligeholde en app, og hvis den ikke har et klart formål, kommer den ikke til at bidrage til omsætningen.


Derfor ser vi i dag en modtrend til de mange apps. Ifølge Gartner vil hele 20% af alle brands forlade deres mobil-apps i 2019. I stedet vil virksomheder fokusere på at nå deres kunder der hvor de er mest - for eksempel på Facebook Messenger.

Gartner forventer, at 80 procent af alle virksomhedstransaktioner i 2024 vil finde sted på mobile enheder. Det inkluderer ikke bare smartphones og tablets, men også biler, smartwatches og eksempelvis Amazons Alexa

- Computerworld • Kilde: (Computerworld.dk, 2018)

Det er derfor vigtigt at du tænker fremad. Vi bliver mere og mere digitaliserede, og det er ikke kun på mobilen, men også på smartwatch, og stemmestyrede enheder som Google Home og Alexa.

Et godt udgangspunkt er at have en hjemmeside, der er bygget op så den kan vises på alle størrelser af skærme, og at tilpasse sin markedsføring til de nyeste trends.


Modtrend til mobilen

De fleste af os bruger flere timer af vores dagligdag på mobilen, og det bliver kun værre.


Eller gør det?


I dag ser man faktisk, at der sker en modtrend til smartphonen. Flere lægger telefonen fra sig, sletter apps og sociale medier, og køber gamle modeller i steder for smartphones. Bøger om teknologi-stress bliver skrevet, detox kurser bliver solgt og apps ryger ud.


Hvis du vil have et forspring over dine konkurrenter, er det vigtigt at du følger med i de teknologiske udviklinger dine gæster er en del af. Det har nemlig stor indflydelse på hvordan, og om, dine gæster finder dig eller en konkurrent i stedet for.

Tilde er altid opdateret

Tilde sørger for at være på forkant med de nyeste udviklinger indenfor teknologi og digital markedsføring. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i bunden af siden, og få den nyeste info om branchen, dine gæster og digital markedsføring.


Vigtigste pointer

 • Optimer din hjemmeside til alle skærmstørrelser
 • Hold øje med de nye udviklinger, så din restaurant kan følge med
 • Din hjemmeside er vigtig at bruge tid på, for at tiltrække gæster
 • I 2019 bevæger mange virksomheder sig væk fra apps
 • Facebook Messenger er en lovende ny platform at annoncere på

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf +45 2594 2720, eller fange os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen