2019 guide til en indbringende julesæson - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 5/9 2019 | 7 min.

2019 guide til en indbringende julesæson

Sommeren er stadig over os, men dagene begynder så småt at blive kortere, og før vi har set os om, er det blevet efterår. Det er tid til at gøre klar til årets travleste og (potentielt) mest indbringende tid - julen.

Julen er en af de højtider du virkeligt kan øge din omsætning på, hvis du er ude i god tid, og planlægger sæsonen godt.


I julemånederne kan du tjene penge på:

 • Julefrokost i restauranten
 • Julefrokost ud af huset
 • Juleaftens mad ud af huset
 • Fast julemenu hele december i restauranten
 • Nytårsmenu ud af huset


Som du kan se på Google Trends (som er en hjemmeside, der holder styr på, hvor populære søgninger er over tid) begyndte søgningerne på "Julefrokost ud af huset" sidste år at tage fart allerede i oktober, og peakede midt i november. Derfor er det om at komme i gang i god tid, før dine gæster vælger en anden restaurant at købe deres mad fra.

Men hvor skal du så begynde? Her er vores ultimative guide til den bedste julesæson

1. Planlæg julefrokosterne

Hvis du har plads til det i din restaurant, kan du tilbyde dine gæster, at de kan holde deres julefrokost der. Hvis din restaurant er for lille, kan du levere julefrokost-maden ud af huset. Eller du kan gøre begge dele - og få endnu mere omsætning!


Men hvordan får du flest mulige gæster? Ved at lave en landingsside, og annoncere for den

 1. opret den lækreste julefrokost menu
 2. Opret en landingsside (en underside til din hjemmeside) hvor du sætter jeres julefrokost menu op, sammen med priser, indbydende billeder og en booking knap eller telefonnummer
 3. Opret annoncer på Facebook og/eller Google, hvor du linker til landingssiden (mere om annoncer senere i artiklen)


Easy peasy! Bare husk at lave en tydelig call-to-action, altså gør det helt klart hvad dine gæster skal gøre for at booke menuen, om det så er over mail, telefon eller online booking. Du kan se et eksempel på en tydelig call-to-action på billedet:

2. Planlæg nytårsmenuen

Hver år vælger flere og flere danskere at gøre det nemt for sig selv, og søger efter nytårsmenuer ud af huset. Det er altså rigtigt mange potentielle besøgendes opmærksomhed du kan fange, ved at have en side der handler om nytårs takeaway. Søgningerne efter nytårsmenuen begyndte at tage fart i starten af december, så sørg for at begynde i god tid.


Men hvordan planlægger du så nytårsmenuen? Samme procedure som før!

via GIPHY

 1. Opret en tiltalende nytårsmenu
 2. Opret en landingsside med beskrivelse af menuen, billeder, booking info og priser
 3. Opret annoncer på Facebook og/eller Google, hvor du linker til landingssiden for nytårs menuen.


Hvis du ikke har styr på menuen endnu, kan du altid lave en side hvor du fortæller dine gæster at der kommer nytårs take away, og hvor de kan skrive sig op til at modtage menuen når den er klar. Cofoco har ikke udgivet nytårsmenuen endnu, men det stopper dem ikke fra at lave god markedsføring om det!

3. Tiltræk gæster

Når du har planlagt dine fantastiske julearrangementer er det om at finde gæster som har lyst til at deltage. Facebook opslag og mund-til-mund anbefalinger er fine, men hvis du virkeligt vil have gang i omsætningen, så skal du oprette annoncer.


Facebook annoncer:

Facebook annoncering er en rigtigt god måde at nå ud til potentielle gæster på. Facebook er det mest populære sociale medie i Danmark, og det er også det sociale medie, som har den bredeste fordeling af aldersgrupper. Du finder altså lige din målgruppe på Facebook.


Her er tre tips til den gode Facebook annonce:

 1. Annoncér til din målgruppe: hvis du har installeret Facebook Pixel anbefaler vi en kopi-målgruppe af de folk som har besøgt din hjemmeside. Hvis ikke, anbefaler vi at du går efter folk i dit lokalområde, i den aldersgruppe som typisk ville besøge jer.

 2. Lav godt indhold: den mest simple annonce du kan lave er et billede med tekst ved siden af. Hvis du har et kæmpe marketingbudget kan du prøve dig frem med videoannoncering, men hvis ikke, er en billedannonce ganske glimrende. Du kan læse mere om videoannoncering i vores blogpost.

 3. Gør call-to-action tydelig: En call-to-action er en knap, formular, link eller lignende, som tydeligt viser læseren hvad du vil have dem til. Hvis du for eksempel annoncerer for nytårsmad ud af huset, kan du linke til en booking-side, og skrive “book nu”.


Google Ads:

Googles annonceplatform placerer dine annoncer øverst i søgemaskinen, når dine gæster leder efter det, du annoncerer for. Du kan også vælge at få dine annoncer placeret som bannere på hjemmesider, såsom BT.dk, for at blive set af gæster her.

Vi anbefaler at du holder dig til tekstannoncer i Google søgninger, da du så kan blive fundet af købeklare potentielle gæster, som aktivt leder efter årets julefrokost eller nytårsmenu.


Her er to tips til den gode Google annonce:

 1. Vælg de rigtige emneord: Når du sætter en annonce op på Google Adwords vil den bede dig vælge de ord du vil vises på, når dine gæster søger. Vi anbefaler at dine emneord er det i udbyder + årstallet + byen, f.eks. nytårsmenu 2019 København.

 2. Brug Keyword Planner: Du kan kun få adgang til Keyword Planner hvis du har lavet Google annonceringer før. Har du det, finder du planneren sådan her:

 • Gå ind på ads.google.dk
 • Tryk på “værktøjer og indstillinger” i højre hjørne
 • Tryk på “søgeordsplanlægning
 • Tryk på “få data om søgevolumen og prognoser
 • Skriv dine ord ind, og foretag en søgning. Vælg nu “historiske metrics


Vi kunne for eksempel se, at der var mange flere som søgte på “nytårsmenu ud af huset” i 2018, end “nytårsmenu take away”. Det er værdifuld information, når du vil ramme så mange gæsters søgninger som muligt.

4. Sælg billetter

No shows er et velkendt fænomen i restaurationsbranchen, og løsningen er at sælge kuverter. Hvis du vælger at have julefrokoster eller andre store events, anbefaler vi klart at du sælger billetter, så du er sikret pengene før eventet.


Der er to måder du kan sælge billetter til dine events på:

 1. Sælg billetter igennem en dedikeret hjemmeside, f.eks. billetto.dk
 2. Tag betaling direkte fra din hjemmeside, med en betalingsløsning som ePay, PayPal eller Nets

Du kan også lade Tilde stå for billetsalget! Hvis du opretter et event med Tilde, kan du sælge billetter direkte derigennem. Det er ganske nemt, og prisen starter fra 5,-


5. Gør det igen næste år

Med denne plan for julesæsonen er du godt på vej til en indbringende julesæson, og så er det bare om at gøre det igen næste år. Hvis du har givet dine gæster en god oplevelse med maden ud af huset, er der gode chancer for at de vil huske jer næste år, og så kan du sælge endnu flere kuverter der.

Med Tilde kan du hurtigt oprette events

Det tager tid at oprette events, og det kan være svært at huske at fjerne dem igen når de er afholdt! Med Tilde kan du oprette events på ingen tid, og så sørger hun for:

 • At vise eventet på din hjemmeside, og fjerne det igen når det er afholdt
 • At oprette Facebook opslag til din restaurants profil
 • At oprette annoncer (hvis du tilkøber markedsfæring) til den helt rigtige målgruppe

Opret en profil, ganske gratis, i dag: https://app.heytilde.com/register

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf +45 2594 2720, eller fange os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen