Find ud af om din restaurant burde være på TripAdvisor i 2020 - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 1/7 2019 | 6 min.

Find ud af om din restaurant burde være på TripAdvisor i 2020


Forbrugere elsker at skrive og læse anmeldelser, og det gælder også for deres restaurantbesøg.


Danmarks største side for brugeranmeldelser er TripAdvisor. På TripAdvisor kan man anmelde hoteller, oplevelser, restauranter og caféer, og siden er oprindeligt udviklet med henblik på at give turister mere ærlig information til deres rejser.


Men hjemmesiden bruges også lokalt, hvor for eksempel restaurantgæster i København orienterer sig på TripAdvisor før de vælger en restaurant de vil besøge. Faktisk er TripAdvisor oftest et af de øverste søgeresultater på Google, hvis en gæst søger på noget i stil med “bedste restauranter i Århus”.


Vi ved, at anmeldelser er vigtige i købsbeslutninger. Forbrugerrådet Tænk afslørede i en undersøgelse, at en tredjedel af danskere har gjort brug af anmeldelser. Ud af disse havde 86% tillid til anmeldelserne, mens én ud af ti traf deres beslutning på baggrund af anmeldelserne.

Men hvad så med falske anmeldelser?

På TripAdvisor er der en stor andel af falske anmeldelser i omløb. Ifølge The Times er helt op til hver tredje falsk. Det kan enten være en konkurrent, som prøver at forringe det offentlige syn på en restaurant, en restaurant der opretter positive anmeldelser om sig selv, eller bare en gæst som taler usandt.


TripAdvisor mener selv, at de er enormt gode til at sortere de falske anmeldelser fra. Men da en engelsk journalist i 2017 oprettede The Shed at Dulwich, en falsk restaurant i hans baghave, lykkedes det ham ved hjælp af opdigtede anmeldelser, at få “restauranten” op på en 1. plads iblandt alle Londons restauranter.


Men er det så ikke bedre at holde sig helt fra TripAdvisor? Ikke nødvendigvis. Hvis dine gæster bruger det, bør du også

Man skal tage brugeranmeldelser med et gran salt, men grundlæggende er anmeldelserne gode for forbrugerne, for de kan trække på en langt større erfaringsbase end tidligere, hvor man kun kunne spørge familie og venner

- Tine Dhanda, seniorjurist ved Forbrugerrådet Tænk

Turister eller lokale?

Da vores tidsmæssige og økonomiske ressourcer jo ikke er ubegrænsede, er det en god ide, at du vælger de platforme (en platform er fx. Facebook, Instagram, TripAdvisor eller trustpilot) du bruger tid på med omhu. Vi vil anbefale, at du er på så mange som muligt, men ved at det ikke altid er en mulighed.


Afhængigt af beliggenheden af din restaurant eller cafe, er der nok en større eller mindre andel af turister blandt dine gæster.


Er størstedelen af dine gæster lokale, er det en god ide, at bruge kræfter på at reklamere for din restaurant på Facebook eller Google, og i det hele taget være til stede på de sociale medier - fremfor at bruge kræfter på TripAdvisor.


TripAdvisor er nu engang ment som en rejseguide, så er dine gæster derimod primært turister, er det godt givet ud at bruge tid på din restaurants profil.


Men hvordan gør du så det?

Tre værktøjer til at forbedre din profil

Din restaurant kan sagtens være til stede på TripAdvisor, uden at du selv har gjort krav på profilen. Hvis bare én gæst anmelder din restaurant, er den oprettet og synlig for andre. Desuden kan TripAdvisor være et godt værktøj, hvorigennem dine potentielle gæster kan søge information om din restaurant, inden de beslutter sig for at booke bord.


Så det er altså en god ide at gøre krav på din restaurants profil, så du kan kontrollere dens fremtræden.

Her er tre konkrete værktøjer, du kan bruge til at forbedre din restaurants TripAdvisor profil:

 1. Tilføj billeder
 2. Svar på anmeldelser
 3. Opdater informationer om åbningstider, priser, hjemmeside-links og booking


En negativ anmeldelse vil altid kunne formildes af et høfligt og forstående svar fra din restaurant. Restaurant Brace i København er rigtigt gode til at svare passende på negative anmeldelser, så tag et kig på dem her, hvis du mangler inspiration.

Det gode svar på en negativ kommentar


 • Tak gæsten for deres kommentar, og beklag at deres oplevelse ikke levede op til forventningerne

 • Vær specifik, og kommenter på de kritikpunkter gæsten kommer med

 • Vær forstående overfor gæstens kritik, da det er en subjektiv oplevelse - og behold den gode tone

 • Læg vægt på det positive i gæstens kommentar, hvis der er noget, og fremhæv dette

 • Hav en høflig og professionel tone, og slut af med et "venlig hilsen"

Restaurant Brace er også et godt eksempel på, hvordan en restaurant kan forbedre deres TripAdvisor profil, for at tiltrække flere gæster. De har bord-booking i venstre side af deres profil, udvalgte billeder og tre fremhævede kategorier af anmeldelser, som de synes beskriver deres restaurant bedst.

I tvivl om hvor du skal starte? Vi gennemgår de vigtigste aspekter af TripAdvisor for dig her

De vigtigste værktøjer

Booking knap

Tilføj en booking knap til din profil, så er det nemmere for dine gæster at booke et bord hos jer. Mange af dine potentielle gæster vil foretrække at booke et bord online, i stedet for over telefonen, men det er især vigtigt for dine udenlandske gæster.

En turist som ikke taler sproget kan have svært ved at ringe og foretage en booking. TripAdvisors booking system foregår på det sprog turisten taler, og kan derfor sikre, at han eller hun ikke går i stå midt i bookingen - så du ikke mister gæster.


TripAdvisor klistermærke i vinduet

Med et TripAdvisor klistermærke i vinduet kan du opfordre dine gæster til at anmelde din restaurant. Nu flere anmeldelser du har, nu mindre betyder et par enkelte falske anmeldelser, og derfor er det en god ide at opmuntre gæsterne til at skrive en.

TripAdvisor tilbyder et gratis klistermærke, som du kan bestille her

Vis dine bedste anmeldelser frem

TripAdvisor tilbyder en gratis widget, som gør at den seneste fem-stjernede anmeldelse du har modtaget automatisk fremhæves på din profil. På den måde vil din restaurant fremstå så godt som muligt, og dine besøgende vil få et godt førstehåndsindtryk når de besøger profilen.

Du kan læse mere om denne widget, og installere den her


Er du klar til at forbedre din restaurants TripAdvisor profil?

Registrer dig i dag

For at registrere dig på TripAdvisor, skal du gøre sådan her:

 1. Gå ind på https://www.tripadvisor.dk/Owners
 2. Søg på din virksomhed
 3. Tryk på “Gør krav på din gratis registrering”
 4. Udfyld formularen

Fandt du ikke din restaurant? Det betyder, at ingen gæster har anmeldt den endnu. Du kan oprette din restaurant her.

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen