Undgå no-shows med billetsalg - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 14/6 2019 | 3 min.

Undgå no-shows med billetsalg


Du kender nok til problemet...


Alle bordene i din restaurant er blevet booket til aftenen, og det er jo skønt. Men som aftenen skrider frem, viser det sig, at flere af dem som har booket bord, vælger ikke at dukke op.

I den danske restaurant-scene er no-shows et velkendt problem. Men hvad kan du gøre ved dette?

Mind dine gæster om deres reservation

Mange gæster anser deres reservation hos en restaurant som uforpligtende - især hvis de har booket bord online. De venter og ser hvad de har lyst til på dagen, eller booker flere steder, og vælger i sidste øjeblik.


Det kan du som restauratør tackle på flere måder.


Én løsning kunne være, at du fortæller gæsten, at du og dit personale forventer dem på dagen. En sms eller et opkald minder dine gæster om, at der er mennesker som forholder sig til deres reservation, og afhænger af om de kommer eller ej.


Men det er ikke altid nok at minde gæster om deres reservation.

Hos Barabba er ejer Riccardo Marcon blevet så træt af at blive brændt af, at han nu noterer de uopdragne gæsters fornavne på tavlen

- Politiken

Sælg billetter

Hvis du skal afholde et større arrangement kan du med fordel sælge billetter. Som udgangspunkt kan gæsterne ikke få pengene tilbage fra en billet (medmindre du vælger at gøre den refunderbar), og derfor er pengene sikret for din restaurant. Det eneste man skal tænke over ved billetsalg er, at der vil være et gebyr på salget.


Men vil dine gæster ikke blive trætte af, at skulle betale et gebyr?


Alt er relativt
Et 25 kr. gebyr kan virke som meget, hvis billetprisen er 150 kroner. Men hvis billetprisen er 650 kr., begynder de 25 kr. at virke mindre betydelige.


Kan du se fidusen?


Det handler om, at vælge de events du vil sælge billetter til med omhu.


Hvis du vælger at lave take-away menuer til nytårsselskaber, er det klart, at du gerne vil sikre dig, at de store selskaber som booker det, ikke har tre andre muligheder i baghånden, og vælger er par dage før. Der ville det give mening at sælge billetter, så du er sikret de bestillinger du får.

Vurder hvornår billetter giver mening

Du kan altså med fordel sælge billetter til store events som for eksempel:

  • Nytårsmenuer
  • Koncerter i din restaurant
  • 3-retters menu til Valentinsdag

mens du fortsat tager imod bookinger uden gebyr for mindre arrangementer og almindelige reservationer.


Men du kan samtidig stadig gøre noget for at nedbringe antallet af no-shows, ved at minde gæster om deres reservation på dagen.


Hvis du sælger billetter til de store events og på almindelige aftener, minder de gæster som har booket bord om, at i står klar til at modtage dem, er i godt dækket ind mod no-shows.

Integrer billetsalg med Tilde

Med Tilde kan du nemt sælge billetter til dit event. Når du opretter et event skal du blot indikere, om du ønsker at sælge billetter gennem Tilde. Billetgebyret for Tilde starter på 5 kr. – og det er ikke galt!

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf +45 2594 2720, eller fange os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen