Skil dig ud fra mængden med videoannoncering - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 10/6 2019 | 7 min.

Skil dig ud fra mængden med videoannoncering

Der er hård konkurrence om dine gæsters opmærksomhed, og det kan være svært at skille sig ud blandt andre virksomheder.

Videoannoncer er en god måde at gøre netop dette på, da det er mere fængende for dine gæster at se en video, end at læse tekst. Faktisk genererer video 12 gange flere delinger end tekstopslag og billeder til sammen.

I denne artikel kan du læse om:

 1. Hvad videoannoncering er
 2. Hvordan du holder omkostningerne nede, når du skal lave en videoannonce
 3. Hvordan du finder målgruppen til din video
 4. Indholdet til din videoannonce
 5. Hvor du skal vise din videoannonce

Hvad er videoannoncering?

Med videoannoncering kan du præsentere din restaurant eller cafe på en kreativ og fængende måde. Videoer giver dig mulighed for at fortælle dine gæster mere end et billede kan gøre - og så er det bedre til at fange opmærksomheden end statisk tekst.


Men er videoannoncering kun for store virksomheder med kæmpe marketingbudgetter? Nej, heldigvis ikke 😊

Hold omkostningerne nede

Du behøver ikke, at hyre et professionelt reklamebureau for at lave en god videoannonce. I dag har de fleste telefoner gode nok kameraer til at optage en flot video uden professionelt udstyr.

Hvis du vil lave din egen videoannonce, kan du med fordel downloade et gratis program til at redigere video. Der er mange programmer at vælge imellem, men vi vil anbefale en af disse, da de er simple at bruge - og ganske gratis:

 • iMovie (kun til Mac)
 • Windows Movie Maker
 • Movavi

Hvis du vil redigere din videoannonce direkte fra din iPhone, kan iMovie også downloades som app hertil. Et godt alternativ til Android, finder du her.

I tvivl om hvor du skal starte?

Start hos din målgruppe

Den videoannonce du laver har i sidste ende det formål at tiltrække flere gæster til din restaurant eller cafe. Så sørg for at du har din målgruppe i baghovedet når du planlægger indholdet.

Men hvordan gør du så det?

Snak med dine gæster

Et godt sted at starte er hos de gæster som besøger din restaurant.


Snak med et par gæster og prøv at finde ud af, hvad der får dem til at besøge dig. Det kan være, at de er vilde med, at i bruger økologiske råvarer, eller at de synes, at jeres indretning og anretning gør deres besøg til en god oplevelse.


Når du så har fået et par gæsters input kan du sammensætte en video ud fra det - som du ved, indeholder elementer af det, de gæster som besøger din restaurant, vil finde interessant.


Tag udgangspunkt i demografi

Du har nok en fornemmelse af, hvem din restaurant er mest populær iblandt. Om det så er unge par, børnefamilier eller studerende, så kan du bruge denne information når du udarbejder din videoannonce, og til at vælge den platform du vil annoncere på.


Er mange af dine gæster studerende? Så lav for eksempel en videoannonce hvor du fortæller om jeres studierabat eller andre tilbud, og annoncér på Instagram, da der er flest unge mennesker.

Planlæg indholdet

Det er vigtigt at have en plan for indholdet af din videoannonce, så du får kommunikeret det budskab du havde planlagt. Dine gæsters opmærksomhed er hurtigt videre, så sørg for, at det vigtigste i din video kommer frem i starten.

47 % af en videos værdi leveres i de første 3 sekunder – så det er afgørende at fange opmærksomheden straks og koge budskabet ned til at vare 15 sekunder eller mindre.

- Facebook

Udvælg hvor du vil placere din videoannonce

Hvor du vælger at placere din videoannonce skal afhænge af din målgruppe. Det er oplagt at vælge enten Facebook eller Instagram, da det er to af de mest populære sociale medier i Danmark.


Men hvad er forskellen på de to? Vi har gennemgået de vigtigste aspekter at have i baghovedet når du vælger mellem at placere din videoannonce på Facebook eller Instagram


1. Facebook

70% af danskerne er i dag på Facebook, og derfor er det en god platform til at nå ud til dine gæster på. Facebook annonceringer kan nemt tilpasses så de når ud til netop din målgruppe, og på Facebook finder du alle aldersgrupper.


På Facebook er folk ikke tvunget til at se din reklame, modsat for eksempel Youtube. De kan vælge bare at scrolle forbi den, og derfor er det vigtigt at holde det kort og konkret, samt at de første sekunder er fængende, så det lokker folk til at se mere.


Tænk på, hvad du vil have folk til at gøre, efter at have set din reklame, og gør dette klart i løbet af de første par sekunder af videoen. Det kan være at købe billetter til et event, besøge din hjemmeside eller din restaurant.


Hvis du laver din videoannoncering til Facebook kan du med fordel designe den så den giver mening uden lyd. En del af dem der ser reklamen, vil nemlig se den på autoplay, uden at lyden er sat til! Et par overskrifter i løbet af de vigtigste dele af videoen, vil sikre at de gæster der ser den uden lyd, stadig fanger hovedbudskabet.


Sådan kan du bruge overskrifter til at fortælle dit budskab uden lyd 👇

Du kan læse mere om videoannoncering på Facebook her


2. Instagram

34% af danskere er i dag på Instagram. Det er en del færre end Facebook, men det betyder ikke nødvendigvis, at det ikke er værd at lave en videoannonce til dine gæster via Instagram.


Faktisk er Instagram den platform som flest danskere bruger til at interagere med og følge virksomheder. Det betyder, at dine gæster kan være mere villige til at se din reklame her, og til at interagere med din restaurant. Hvor der på Facebook er en god repræsentation af alle aldersgrupper, er det primært de 15-25-årige der er på Instagram.


På Instagram har du mulighed for enten at poste din videoannoncering som en story eller en post der vises når dine gæster scroller ned gennem deres startside. En story ses oftest med lyd på af dine gæster, mens en annonce på deres startside oftest vil blive afspillet lydløst - det er værd at have i baghovedet, før du laver din videoannonce.


Kom igang med videoannoncering på Instagram her

Tom for ideer til en videoannonce? Her er tre du kan tage udgangspunkt i

 1. Fortæl dine gæster om et event du afholder eller særlige tilbud du kører
 2. Brug kundeudsagn om din restaurant i en video - folk kan godt lide at høre andres meninger om noget, da det virker troværdigt.
 3. Lav en kort video, hvor en af din restaurants signatur-retter forberedes, som Feed Bistro nedenfor👇

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen