2019 trend: Restauranter der indretter sig efter Instagram - Tilde
Af Astrid Ulv Thomsen, publiseret d. 27/5 2019 | 4 min.

2019 trend: Restauranter der indretter sig efter Instagram

Hvis du er bruger på Instagram, så ved du godt, at folk er vilde med at slå livsstilsbilleder op af smukke rejser, luksuriøst tøj, og ikke mindst, af flot anrettet og appetitlig mad. Det er der mange restauranter der gør brug af, og en ny trend i Danmark er, at restauranter gør deres indretning og anretning indbydende at tage billeder af til Instagram.

Mad & Kaffe hitter på Instagram

Hos Mad & Kaffe i København serveres der Brunch i flotte portionsanretninger, på rå træborde i godt oplyste lokaler. Der er på alle måder lagt op til, at de besøgende tager billeder af deres caféoplevelse – og det gør de i den grad også.

Vis dette opslag på Instagram

Så er det weekend ☀️💙 By @lubluedou

Et opslag delt af Mad & Kaffe (@madogkaffe) den

Mange af vores gæster tager billeder af deres cafébesøg og poster dem på deres Instagram. Det er vi naturligvis glade for, da det betyder at de hjælper med at øge kenskabet til os på denne platform

- Benjamin fra Mad & Kaffe

Andre eksempler på tiltag der kan gøre din restaurant mere “Instagramvenlig” er grønne planter, som hos Distrikt Coffee i Berlin, eller unikt service som hos Tattu i Manchester. I kan også prøve jer frem med pangfarver; Friheden KBHs farvede borde giver en anderledes og interessant baggrund til deres gæsters billeder af maden - og hvis man søger på #frihedenkbh på Instagram, er det tydeligt, at dette er en succes hos deres besøgende.

Gratis markedsføring

Mad og Kaffe er hyppige brugere af Instagram, og resultaterne deraf er tydelige. Med over 42.000 følgere er det klart, at cafeen gør noget rigtigt på de sociale medier, og når deres besøgende deler billeder af caféen, er det god markedsføring.

En af de store fordele ved at være en succes på Instagram er, at de kunder som lægger billeder op af deres besøg spreder et positivt image af jeres restaurant – helt gratis. Det er godt at reklamere for din restaurant - men det er endnu bedre, hvis du kan få andre folk til at tale for den. Mennesker kan godt lide at høre fra andre folk, at de er glade for noget, da det virker meget troværdigt.

3 konkrete tips til at gøre din restaurants Instagram-profil bedre

1. Lav et hashtag

Et hashtag bruges foran et ord, til at gøre opslaget synligt for andre som søger på dette ord. Du kan tilføje hashtags i kommentarspor og på dine billeder for at gøre dine opslag nemmere at finde, og for at gøre billeder af din restaurant som andre poster nemmere at finde for jer.

Lav et hashtag med navnet på din restaurant, så har folk mulighed for at bruge det, når de poster om jer. Det er en god måde for jer, til hurtigt at finde frem til de billeder der bliver lagt op af jeres restaurant. For eksempel bruger café Mad & Kaffes gæster hashtagget #madogkaffe, og igennem dette hashtag kan cafeen finde tusindvis af billeder, som deres besøgende har lagt op.


2. Udforsk de mest succesfulde

Udforsk de Danske caféer og restauranter der er mest succesfulde på Instagram, og se om der er nogle elementer af deres æstetik i kan tage til jer - alt fra belysning til sjove anretnings-idéer.

Gode eksempler på caféer og restauranter i kan finde inspiration fra er Mad & Kaffe, Olioli Poke Bar, Matchabaren og Møller Kaffe & Køkken.


3. Lav en plan for jeres Instagram profil

Det behøver ikke at være detaljeret eller tidskrævende. Det skal bare være noget der giver mening for jer, og som i har tid til at føre ud i livet. Det kunne for eksempel være at poste to billeder om ugen af flotte anretninger, eller at reposte billeder fra jeres besøgendes profil.

Har du svært ved at komme igang? Følg vores simple format nedenfor for at komme i gang med at poste

  • Mandag: Post et billede af en flot anretning
  • Onsdag: Post et stemningsbillede af restauranten med gæster
  • Fredag: Repost et billede, som en af dine gæster har lagt op

På den måde får du holdt din profil ved lige med varieret indhold - og glem ikke dine hashtags, så dine billeder er nemme at finde for andre.

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail kontakt@heytilde.com.

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen