Bliv skarp på hvad dine besøgende foretager sig på din hjemmeside - Tilde
Af Simon Rothenborg, publiseret d. 9/5 2019 | 5 min.

Bliv skarp på hvad dine besøgende foretager sig på din hjemmeside

Når dine gæster besøger din restaurant eller café, så har du sikkert en fornemmelse af, hvad de typisk vil foretage sig. Det kan være, hvor lang tid de kigger på menukortet, hvor de helst vil sidde, hvad der er mest populært at bestille og så videre.

Alt dette er vigtig information for at give dine gæster den bedst mulige oplevelse, når de besøger dig.

Men har du samme overblik over, hvad de foretager sig på din hjemmeside?

Her er det nemlig mindst lige så vigtigt at vide, hvad dine potentielle gæster foretager sig, for ofte starter dine gæsters søgen online. Faktisk forholder det sig sådan, at 87% af dine gæster starter med at kigge på en restaurants hjemmeside, før de beslutter sig for, om de vil besøge den. Derfor er det vigtigt at orientere sig om, hvad dine besøgende foretager sig på din hjemmeside.

Lyder det kompliceret? Læs videre og lær mere om nogle af de brugervenlige værktøjer jeg anbefaler

Analytiske værktøjer som Google Analytics eller Facebook Analytics kan hjælpe dig med at holde overblik over din hjemmeside. Du kan med disse redskaber i baghånden blive klogere på:

 • Hvilke(n) af dine sider der er mest populære
 • Hvor i landet dine gæster kommer fra
 • Hvor lang tid dine besøgende bruger på din side
 • Hvor stor en andel af dine besøgende der ender med at booke et bord
 • Hvor mange der klikker videre til dine sociale medier, såsom Facebook eller Instagram
 • Om dine besøgende fandt dig gennem en søgemaskine, en annonce du har sendt ud eller noget helt tredje

… Og meget, meget mere.

Det er alt sammen information, du kan bruge til at lære mere om dine besøgende, og finde ud af hvad der skaber værdi for dem. Det er desuden brugbart hvis du vil måle resultaterne af en kampagne, eller anden markedsføring du har lanceret.

At indsamle data om f.eks. de besøgende på din virksomheds hjemmeside er afgørende for at kunne træffe de beslutninger, der kan føre til en øget konverteringsrate og online vækst. Uden at indsamle og analysere data, bliver ændringer aldrig til optimering - det bliver bare til ændringer.

- Dansk Industri

Hvilke værktøjer skal du så bruge?

Der findes et hav af værktøjer, der giver dig indblik i, hvad dine besøgende foretager sig på din hjemmeside. Eksempler på disse er Motomo, Adobe Analytics, Clicky, Google Analytics og Facebook Analytics.

Overvældet af de mange muligheder? Læs videre og bliv klog på to af de analyseværktøjer du konkret kan bruge

Jeg vil anbefale Google Analytics og Facebook Analytics, da disse giver flest værktøjer til eventuel markedsføring. I det følgende har jeg forklaret de vigtigste aspekter af disse to analyseværktøjer.


Google Analytics

Google Analytics er, som navnet afslører, Googles analyseværktøj. Systemet er 100% gratis at bruge, og hovedfunktionen er at analysere og optimere din hjemmeside i forhold til søgemaskineoptimering (SEO) – hvilket gør din virksomhed mere synlig.

Så hvad kan Google Analytics?

Google Analytics kan anvendes af alle størrelser af virksomheder, men det er især værdifuldt at bruge for mindre og mellemstore virksomheder, eftersom det kan give dem indblik i deres besøgendes adfærd. Dette kan give baggrund for informerede beslutninger, og dermed hjælpe virksomheden til at gro.

Med Google Analytics kan du:

 • Få indblik i hvad dine besøgende foretager sig på din hjemmeside lige nu
 • Se hvor lang tid dine besøgende bruger på din hjemmeside
 • Se hvor i landet dine besøgende kommer fra
 • Se hvilke sider på din hjemmeside, der bliver besøgt mest
 • Se om dine besøgende bruger mobiltelefon, tablet eller computer
 • Se hvor mange der klikker på din booking-knap
 • Integrere din konto med Googles andre services f.eks. Google Ads (som bruges til markedsføring)


Dette er naturligvis en meget begrænset liste af, hvad Google Analytics kan bruges til. Ønsker du mere information, er der massere at hente på Internettet, blandt andet kan denne artikel anbefales.


Vil du igang med Google Analytics med det samme? Så følg dette link og opret en gratis konto

Facebook Analytics

Facebook Analytics er Facebooks svar på Google Analytics. Facebook Analytics har en del af de samme overordnede funktioner som Google Analytics. Begge analytiske værktøjer har altså overlappende funktioner, men de har også hver deres fordele. Til at analysere din hjemmeside er Google Analytics det klart stærkeste værktøj, men for at få det fulde overblik vil jeg anbefale at bruge begge.

Den store fordel ved Facebook Analytics er, at du efterfølgende kan bruge det til at oprette annoncer på Facebook, der er skræddersyede og målrettede, til dem der har besøgt din hjemmeside.

Det er gratis at bruge Facebook Analytics, og du kan komme i gang med det ved at følge dette link. Det eneste der kræves for at kunne bruge værktøjet, er at du har en Facebook profil.

Et værdifuldt værktøj

Da de fleste potentielle gæster til en restaurant eller cafe som sagt starter deres søgen på Internettet, vil det være en god mulighed for dig at indsamle noget information, om hvordan din hjemmeside er at besøge for dine kunder. Med de nævnte analyseværktøjer kan du gøre netop dette, og da de er ganske brugervenlige og til at sætte sig ind i, kan de hurtigt blive en integreret del af din virksomhed.

Har du brug for rådgivning?

Hvis du føler dig på bar bund med analyseværktøjerne, eller hvis du har nogle spørgsmål, så er du mere end velkommen til at tage en uforpligtende snak med mig – Simon Rothenborg. Du kan fange mig på mail; simon@towoo.dk simon@towoo.dk

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen