Disse 5 ting skal være på din hjemmeside - Tilde
Af Simon Rothenborg, publiseret d. 15/3 2019 | 4 min.

Disse 5 ting skal være på din hjemmeside

Listen kan umiddelbart virke banal, men det er altafgørende, at du har disse ting på din restaurants hjemmeside - da det kan skræmme gæsterne væk hvis de mangler.

1. Booking af bord

Det vigtigste for jeres gæster (og dermed jer) er, at det er let at booke bord. Er det for besværligt, er vi som forbrugere hurtigt videre til et af de mange konkurrerende spisesteder. Vis derfor tydeligt, om man booker telefonisk, via e-mail, online (via en booking-platform såsom DinnerBooking og TheFork) – eller om der kan vælges mellem flere af mulighederne.


Online-booking hitter

Online-booking er absolut kundernes favorit. Faktisk er online booking en af de vigtigste ting ved en restaurants hjemmeside, hvis du spørger gæsterne.

Vær opmærksom på, at flere og flere fravælger restauranter, hvor man ikke kan booke bord online, blandt andet fordi at de ikke gider vente i telefonen.

2. Dine åbningstider

Tydelige åbningstider er alfa og omega. De fleste besøger restaurantens hjemmeside den dag, de skal ud at spise – så sørg for, at den aktuelle dags åbningstider vises som det første.

Det du vil undgå er at irritere dine gæster, for så er de lynhurtigt videre til konkurrenten. Med tydelige åbningstider er der ingen forstyrrelser i deres søgning.


Opdater løbende

Husk at opdatere åbningstiderne i højtiderne, så kunderne ikke er i tvivl om, hvorvidt I har åbent anden juledag, palmesøndag osv.

3. Menukortet

Dette er nok det mest logiske punkt på listen, og de fleste restauranter husker da også at få menukortet med! Men der er nogle vigtige punkter at være opmærksom på, som mange desværre glemmer:

  • Menukortet skal være overskueligt på en mobiltelefon
  • I skal huske at opdatere kortet, hvis I ændrer i menuen
  • Skriv også, hvornår køkkenet åbner – og hvornår det lukker
  • Menukortet skal være sat ind på hjemmesiden og ikke kun findes som PDF
  • Hvis I har både en frokost- og en aftenmenu, så husk, at det skal være tydeligt, hvad der hører til hvad
  • Husk hensyn til allergi og lignende. Har I for eksempel glutenfri, vegetariske eller veganske retter, så gør opmærksom på det.

4. Din adresse

Det skal være nemt at finde jeres adresse – både på hjemmesiden og i virkeligheden. I kan hjælpe jeres gæster godt på vej ved at vise jeres adresse på et kort, eller skrive hvilken bus der går lige til døren.


Særlige forhold

Skriv hvis der er noget, man skal være særligt opmærksom på. Husk f.eks. gæsterne på, at de skal betale p-billet, så de ikke slutter besøget hos jer af med en ærgerlig p-bøde. Eller skriv hvis der er gratis parkering, vejarbejde, eller andet som er rart at vide.

5. Aktuelle begivenheder og tilbud

Sker der noget specielt hos jer? Så sørg for at fortælle jeres besøgende om det.

Det kan være alt fra “Stegt flæsk hver tirsdag” til “Koncert med Moonjam”. Jeres begivenheder og nyheder er det, der holder restauranten aktuel og hjemmesiden levende – og det, der gør, at jeres gæster har en grund til at kigge forbi hjemmesiden igen og igen. Og jo oftere de besøger hjemmesiden, jo oftere besøger de restauranten.

Se billedet herunder

6) Link til jeres sociale medier

I dag vil gæster gerne se en restaurant før de beslutter sig for at beøsge den. Hvis din hjemmeside ikke er fyldt med gode billeder af jeres mad og indretning, kan det være at din Instagram profil er det.

Husk at linke til Facebook og Instagram, så dine gæster kan se jeres lækre retter, føle stemningen i restauranten, og læse anmeldelser.

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen