Gør dine billeder klar til din hjemmeside - Tilde
Af Simon Rothenborg, publiseret d. 1/3 2019 | 2 min.

Gør dine billeder klar til din hjemmeside

Det handler om hastighed. Når vi bruger internettet, er vores tålmodighed utrolig lille, og vi bliver mere og mere vant til straks at få den information, vi søger. Faktisk forlader 40 % din hjemmeside, hvis det tager mere end 3 sekunder at indlæse den.

via GIPHY

3 gode grunde til, at din hjemmeside skal indlæses hurtigt

  1. Google besluttede tilbage i 2010, at din hjemmesides hastighed har indflydelse på, hvor højt du bliver placeret i deres søgeresultater
  2. 47% af de besøgende på din hjemmeside forventer, at siden bliver vist på under 2 sekunder
  3. Hele 40% vil forlade din hjemmeside, hvis det tager mere end 3 sekunder at indlæse den*


Men hvordan gør du så dine billeder klar til din hjemmeside?

Tænk på størrelsen og komprimeringen

Når du skal gøre billeder klar til din hjemmeside, skal du overordnet tænke på to ting; filstørrelsen på dinne billeder, og komprimeringen.


1. Størrelsen på billederne

Alle billeder har logisk nok en størrelse. Jo større de er, jo mere fylder de – og jo længere tid tager det at indlæse dem. Derfor skal du sørge for at tilpasse størrelsen på dine billeder, inden du uploader dem. Som tommelfingerregel anbefaler vi, at hvert billede fylder maks. 100 kb., men afhænger naturligvis af størrelsen på billedet.


2. Komprimeringen af billederne

Et billede består af en hele masse små dotter – kaldet pixels. Når man komprimerer et billede, fjerner man (meget simpelt forklaret) nogle pixels fra billedet, så billedet fylder mindre. Oftest vil det menneskelige øje ikke kunne se denne komprimering – og de komprimerede billeder vil være hurtigere at indlæse. Komprimering er derfor en rigtig god idé.

Der findes en række værktøjer online, der kan tilpasse størrelsen på din billeder og komprimere dem. Et af de letteste at bruge er https://imageresize.org – og skal du kun komprimere, kan https://tinyjpg.com anbefales.Lad Tilde klare arbejdet

Benytter du Tilde, sørger hun helt automatisk for at komprimere din billeder, så de indlæses hurtigst muligt.

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail kontakt@heytilde.com

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret på ny tiltag i hotel og restaurantbranchen